Coaching Op Leefstijl

Wat is Cool (Gecombineerde Leefstijlinterventie)

CooL is een leefstijlprogramma voor mensen met overgewicht die willen werken aan het verbeteren van hun leefpatroon. Het doel is werken aan een gezonde leefstijl waarbij je je fit voelt, gewicht verliest en de kwaliteit van leven verbeterd. Het programma is zo opgezet, dat er op een positieve manier en vanuit alle invalshoeken aan  gezondheid wordt gewerkt.

De voordelen voor u

Na het programma zit u lekkerder in uw vel, u voelt zich gezonder en fitter en u heeft een positiever zelfbeeld. U bent waarschijnlijk afgevallen en u bent meer gaan bewegen. Misschien slaapt u beter of kunt u zich meer ontspannen. Mensen met diabetes hebben waarschijnlijk minder medicatie nodig. Uw algehele gezondheid is verbeterd. 

Wat doet een leefstijlcoach

Een leefstijlcoach begeleidt mensen naar een gezondere levensstijl. Samen formuleert u doelen en acties die bij u passen. U werkt in kleine stapjes in uw eigen tempo. Een leefstijlcoach ondersteunt u om uw gedrag blijvend te veranderen. Zo wordt het uw persoonlijke levensstijl die u moeiteloos zal afgaan. 

Belangrijk om te weten

Wanner mag ik meedoen
Bij overgewicht  (BMI 25-30) én verhoogd risico op hart- en vaatziekten of diabetes of slaapapneu of artrose. 
Ernstig overgewicht (BMI hoger dan 30).
Zonder medische indicatie bent u ook van harte welkom om deel te nemen om uw gezondheid te verbeteren.

Verwijzing

Om voor vergoeding van de zorgverzekering in aanmerking te komen, heeft u een doorverwijzing van uw huisarts of praktijkondersteuner nodig.

Kosteloze deelname
Als u aan de voorwaarden voldoet, wordt deelname aan het programma meestal volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering (dus kosteloos) en heeft geen invloed op het eigen risico.
Als u niet aan de voorwaarden voldoet, bent u ook van harte welkom om deel te nemen. U betaalt de kosten voor het programma (deels) zelf. 

Deelname
Deelname is (meestal) kosteloos, maar niet vrijblijvend. Er wordt van u verwacht dat u aanwezig bent bij de groepsbijeenkomsten en tussen de sessies actief aan de slag gaat met je zelf geformuleerde verbeterstappen.

Hoe ziet het programma eruit?

Basisprogramma (8 maanden)
– 8 groepsbijeenkomsten
– 4 individuele gesprekken

Vervolgprogramma (16 maanden)
– 8 groepsbijeenkomsten
– 4 individuele gesprekken

De groep bestaat uit 8-15 deelnemers en er is ruimte om met elkaar en van elkaar te leren. Elke bijeenkomst omvat een ander onderwerp op het gebied van voeding, beweging, slaap, stress, energie- en timemanagement en ontspanning. Tijdens de individuele gesprekken wordt er persoonlijke aandacht besteed aan de onderwerpen die in uw situatie belangrijk zijn.

Neem voor vragen contact met mij op.
Ik geef u graag vrijblijvend meer informatie.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Deelname aan het programma Coaching Op Leefstijl (CooL) wordt vergoed (afhankelijk van uw zorgverzekeraar) als u aan onderstaande voorwaarden voldoet:
– BMI hoger dan 25 én verhoogd risico op hart- en vaatziekten en/of diabetes, slaapapneu of artrose
– BMI hoger dan 30
U heeft een doorverwijzing nodig van uw huisarts / praktijkondersteuner.

Voldoet u niet aan bovenstaande voorwaarden, maar wilt u graag deelnemen om uw gezondheid te verbeteren? Dan bent u van harte welkom!
U betaalt de kosten voor het programma (deels) zelf.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met mij op!